Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
400 gram pirinç,
zeytinyağında konserve edilmiş 3 ançüez,
1 baş iri soğan,
1/2 demet maydanoz,
1 kaşık sulandırılmış hardal,
yeteri kadar zeytinyağı,
sirke, karabiber ve tuz.
Yapımı: Pirinçleri diriliklerini gidermeden haşlayın. Bol akarsuda yıkayıp süzün. Fırında pişirilecek soğanı kat kat ayırıp dörder parçaya bölün. Ançüezleri fileto durumuna getirip maydanozun yarısıyle birlikte kıyın. Sonra pirinç, soğan parçaları ve ançüezleri karıştırın ve salata tabağına koyun.
Küçük bir kâsede tuzu, biberi, sirkeyi, hardalı ve zeytinyağını iyice karıştırdıktan sonra tabağın üstünde dolaştırarak salataya dökün ve servis yapın.
|