1 paket Dr. Oetker Turşu kur
1 lt su
200 ml (2 çay bardağı) sirke
1 kg taze börülce
7-8 diş sarımsak
1 lt suyu kaynatıp ocaktan alın, içine Dr.Oetker Turşukur poşetini boşaltıp karıştırarak eritin ve soğumaya bırakın.
Soğuyunca üzerine sirkeyi ilave edin.
Taze börülceleri ayıklayıp yıkayın. Kaynar suya atıp 2-3 dakika kaynatın, sonra ocaktan alıp süzün.
Soğuduktan sonra aralara sarımsak koyarak kavanozlara doldurun.
Kavanozları ağzına kadar turşu suyu ile doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın.
Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletin.
Not: Hazır olan turşuyu arzuya göre zeytinyağı, domates ve ceviz ile karıştırarak salata şeklinde servis yapabilirsiniz.

|