|
|
Börülceli Firik Pilavı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111236
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2015
1,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı firik
1 adet Knorr Tavuk Suyu
1 su bardağı kuru börülce (haşlanmış)
3 su bardağı (600 ml) su
3 yemek kaşığı Sana margarin
1 adet domates (doğranmış)
1 adet kuru soğan(doğranmış)
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
½ demet derotu
3-4 adet taze soğan (kıyılmış)
Çekilmiş karabiber
Tencerede Sana margarini kızdırıp içine doğranmış soğanı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince içine yıkanmış ve çok iyi ayıklanmış firiği ilave edip kavurmaya devam edin.
Daha sonra içine Knorr Tavuk Suyu'nu ve doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
En son olarak içine haşlanmış börülceleri, kırmızı pul biberi, kekiği, naneyi, kıyılmış dereotunu ve taze soğanları, çekilmiş karabiberi ve suyu ilave edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin.
Demlenen pilavı karıştırıp havalandırarak sıcak olarak servis edin.
|
|
Börülceli Firik Pilavı Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|