Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Boşnak Yemekleri > Boşnak Böreği Mantısı (1 adet - 16,770 defa bakıldı)

Boşnak Böreği Mantısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Boşnak Böreği Mantısı

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc118135
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2016
1,585 defa indirildi / yazdırıldı




Sabiha Çakıcı

1 kilo un
Tuz Ilık su
İç harcı için:
½ kilo kıyma
Tuz
Karabiber
Araları yağlamak için:
100 gr tereyağı
100 gr kaymak
½ çay bardağı sıvı yağ

Yoğurma kabımızın içine unu eleyerek koyuyoruz. 2 tatlı kaşığı kadar tuzu ilave edip ılık su ile çok yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz. Bu sırada iç malzemeleri olan soğanı küçük küçük doğrayıp 3 diş sarımsağı eziyoruz, içine kıyma ve karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz. İç harcı bir kenara alıyoruz. Ayrı bir tavada tereyağı, kaymağı ve sıvı yağı eritiyoruz. Hamurları dinlendikten sonra önce elimizde daha sonra masanın üzerine koyup yavaşça kenarlarından çekerek büyütelim. Açma işlemi bittikten sonra 2 veya 3 yemek kaşığı erittiğimiz yağdan üzerine sürelim. İç malzemesini koyup hamurumuzu rulo haline getiriyoruz, rulo haline gelen hamuru bir bıçak yardımıyla küçük küçük kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Tüm hamurlar için aynı işlemi yapıyoruz. En son olarak üstlerine yağlı karışımdan sürelim. 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.







Boşnak Böreği Mantısı Tarifleri Boşnak Yemekleri



(1 adet Boşnak Böreği Mantısı 16,770 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort