|
|
Boşnak Böreği Mantısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118135
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2016
1,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sabiha Çakıcı
1 kilo un
Tuz Ilık su
İç harcı için:
½ kilo kıyma
Tuz
Karabiber
Araları yağlamak için:
100 gr tereyağı
100 gr kaymak
½ çay bardağı sıvı yağ
Yoğurma kabımızın içine unu eleyerek koyuyoruz. 2 tatlı kaşığı kadar tuzu ilave edip ılık su ile çok yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz. Bu sırada iç malzemeleri olan soğanı küçük küçük doğrayıp 3 diş sarımsağı eziyoruz, içine kıyma ve karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz. İç harcı bir kenara alıyoruz. Ayrı bir tavada tereyağı, kaymağı ve sıvı yağı eritiyoruz. Hamurları dinlendikten sonra önce elimizde daha sonra masanın üzerine koyup yavaşça kenarlarından çekerek büyütelim. Açma işlemi bittikten sonra 2 veya 3 yemek kaşığı erittiğimiz yağdan üzerine sürelim. İç malzemesini koyup hamurumuzu rulo haline getiriyoruz, rulo haline gelen hamuru bir bıçak yardımıyla küçük küçük kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Tüm hamurlar için aynı işlemi yapıyoruz. En son olarak üstlerine yağlı karışımdan sürelim. 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
|
|
Boşnak Böreği Mantısı Tarifleri Boşnak Yemekleri
|
|