|
|
Boşnak Poğaçası |
|
bronz
Aşçı
Kayıt: 01.10.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc112091
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2015
3,356 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
1 paket kutu maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 çorba kaşığı şeker
2 adet yumurta
Aldığı kadar su
İçi için:
200 gram lor peyniri
100 gram kaşar peyniri
4 dal taze soğan
4 dal nane
Derin bir kabın içine unu koyun, etrafına tuz ve şekeri serpin. Ortasına tereyağını ve mayayı koyup azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. 25 dakika dinlendirin.
Daha sonra dinlenmiş hamurları cevizden biraz büyük bezelere ayırın ve ortalarına fazla bastırmadan açın. İç malzemeyi koyun, katlayıp küçük bir maşanın ucuyla şekiller yapın ve yağlanmış tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. İçi için istenirse soğanı rendeleyip kıymayla kavurun ve içine tuz, karabiber ekleyin. Soğumaya bırakıp kullanabilirsiniz.
|
|
Boşnak Poğaçası Tarifleri Boşnak Yemekleri
|
|