|
|
Brioche |
|
nevtosun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2013
Mesajlar: 71 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc85788
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2013
1,466 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
2 Çorba Kaşığı tozşeker
3 Su Bardağı un
0,5 Su Bardağı ılık su
1 Adet Çırpılmış yumurta sarısı
15 gr yaş maya
2 Adet yumurta
1 Tatlı Kaşığı tuz
Yaş maya ile ılık suyu karıştırın. İki çorba kaşığı un ekleyip 10 dakika dinlendirin. Kalan unu yumurta, tozşeker ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Margarini ilave edip 5 dakika dinlendirin. Tartölet kalıplarını yağlayın. Hamurdan bir parça kenara ayırıp, kalan hamuru kalıplara pay edin. Ayırdığınız hamurdan küçük toplar yapıp tartölet kalıplarının içindeki hamurların üzerine yerleştirin. Streç filmle kaplayıp, üzerlerine 1 -2 yerden delik açın. Oda sıcaklığında 25 dakika dinlenmeye bırakın. Streç filmi çıkarıp, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve ılık olarak servis yapın.
|
|
Brioche Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|