|
|
Briyam |
|
medcezir
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc92372
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2013
2,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy patlıcan
5 orta boy patates
2 büyük soğan
5-6 adet yeşil biber
4 adet domates
4-5 diş sarmısak
200 gr margarin
Kekik
Tuz
Karabiber
Patlıcanları doğrayıp tuzlu suda bekletirken, patatesleri 1 parmak kalınlığında halka halka, soğanları ay şeklinde, biberleri de 1 parmak kalınlığında doğruyoruz. Domatesin 2 tanesini dilimlerken diğerlerini rendeleyip içine dövülmüş sarmısakları katıyoruz. Patlıcanların suyunu süzüp sıktıktan sonra fırın tepsimize dizmeye başlıyoruz. Patlıcanların üstüne patatesleri, onun üstüne soğanlarla biberleri diziyoruz. İçine sarımsağı, tuzunu ve karabiberini eklediğimiz domates rendesini tepsinin her yerine gelecek şekilde döküyoruz. En üste de domates dilimlerini dizip biraz kekik serpiştiriyoruz. Eritilmiş margarini tepsiye gezdiriyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
|
|
Briyam Tarifleri Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
|
|