|
|
Büfenin Kurulması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101106
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2014
1,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Büfe için en uygun yer belirlenip şekil ve büyüklüğüne karar verildikten sonra büfenin kurulması için gerekli olan masalar, sandık vb kutular alınarak büfenin kurulum aşamasına geçilir. Büfe kurmak için gerekli olan masaların eni, üzerlerine yiyecekleri ve dekorları daha rahat şekilde yerleştirebilmek için en az 90 cm veya 100 cm eninde olmalıdır. Kademeli büfe kurulacaksa kademeli ve yüksek kısmı büfenin arkasında olmalıdır. Büfeler yer darlığı nedeniyle iki taraflı ya da birkaç girişi olan, birkaç bölümden oluşan büfeler şeklinde kurulabilir, böyle durumlarda yükseltiler büfenin ortasına getirilmeli ve her iki tarafa da yiyecekler eşit miktarlarda yerleştirilmelidir. Büfenin kurulması aşamasında ilk olarak, masalar istenilen şekli oluşturmak için bir araya getirilerek, masa örtüleri ve peçeteler modülün de belirlenen kurallar doğrultusunda masa örtüleri serilir, köpük yapılarak istenilen yükseltiler verilir. Varsa ısıtıcı ve soğutucular yerleştirilir. Son olarak büfenin çeşidine ygun tabak, takım ve bardaklar büfenin girişine yerleştirilir.
İçecek büfeleride genel olarak yiyecek büfeleri gibi kurulmaktadır. İçecek büfesinin hazırlanma amacına uygun büfe büyüklüğüne ve yerine karar verildikten sonra içecek büfesi de yiyecek büfelerinde olduğu gibi kurulmaktadır.
Büfe kurulduktan sonra büfe masalarının örtü ve eteklerinin (skört) çekilmesi, köpüklerinin yapılması gerekir.
|
|
Büfenin Kurulması Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis
|
|