|
|
Buğday Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc41341
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2009
2,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 çay bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz
8-10 dal dereotu
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tatlı toz biber
Hazırlanışı:
Aşurelik buğdayı akşamdan yıkayıp bol su ile ıslatın. Sabahleyin ateşe koyup iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir kasede yoğurdu, unu, yumurtayı, sütü ve tuzu iyice çırpın. Dereotunu ince ince kıyın. Kaynayan buğdaya yoğurtlu sosu ilave edin. Dereotu ve naneyi katın. Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Çorbayı kaseye alıp tereyağını toz biberle kızdırıp üzerinde gezdirin. Bu şekilde sıcak olarak servis edin.
|
|
Buğday Çorbası Tarifleri Halk Yemek Tarifleri
|
|