Malzeme:
2 çorba kaşığı buğday
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Nohut
3 çorba kaşığı nohut
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
Karabiber
kuru kekik
limon suyu
Yarım paket Bizim Mutfak Et Bulyon
Nohut ve buğdayı iyice haşlayıp süzün. Tencereye 1,5 litre kadar suyu ilave edip kaynatın ve nohut ile buğdayı ekleyin. Ayrı bir kapta yoğurt, limon suyu, un ve biraz su ile akışkan kıvamlı bir karışım elde edin. Bu karışımı kaynayan çorba suyunun içine yavaş yavaş ekleyerek koyulaşmasını sağlayın. Karabiber, kekik ve et bulyon ile tatlandırın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırın. Kızarmış ekmek ile servis yapabilirsiniz.
|