|
Buğday Pilavı Üzerine Pastırmalı Tavuk Rulosu |
|
Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139499
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2019
619 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu
3/4 Su bardağı buğday
2,5 Su bardağı tavuksuyu
R 2 Adet Tavuk göğsü
8 Dilim pastırma
100 Gr. Kaşarpeyniri
1/4 Demet taze nane
1/4 Demet taze fesleğen
1/4 Demet taze dereotu
1/4 Demet maydanoz
1/4 Demet yeşil soğan
2 Adet Közlenmiş kırmızı biber
Tuz
Tavuk göğüsleri fileto bıçağı yardımıyla yaprak şeklinde açılır. İçerisine 2 dilim pastırma dizilir ve kasar peyniri rendelenerek içerisine serpilir. Daha sonra tavuk rulo şeklinde sarılır ve derin dondurucuda yarım saat bekletilir.
Buğday tavuk suyunda haşlanır ve tuz ile lezzetlendirilir. Buğday haşlanırken diğer tarafta taze baharatlar ince kıyım doğranır. Közlenmiş kırmızı biberler küp küp doğranır ve taze baharatlar ile karıştırılır. Buğday haşlandıktan sonra hızlıca taze baharatlar karışımı ilave edilir.
Tavuklar ızgara tavasında ya da yapışmaz bir tavada kaşarlar eriyip tavuklar kızarana kadar pişirilir.
Buğday pilavı tabağa alınır ve üzerine kızarmış tavuklar keserek yerleştirilir. Sıcak olarak servis edilir.
|
|