150 gr haşlanmış buğday
2 yemek kaşığı yağ
4 adet piliç budu
50 gr kaşar peynir
Yarım soğan
Yarım çay bardağı süt
1 çaykaşığı tuz
50 gr siyah zeytin
50 gr yeşil zeytin
2 adet minik domates
1 tutam taze fesleğen
1 adet limon
Soğan ufak şekilde doğranır. Tencerenin içerisine yağ konulur. Yağ kızdıktan sonra soğanlar atılır ve pembeleşinceye kadar karıştırılır. Önceden haşladığımız buğday, rendelenmiş kaşar ve yarım çay bardağı süt ilave edilerek karıştırılır ve hazır hale getirilir. Piliç butlarının üzerine lezzet tuzu dökülüp, marine edilir. Daha sonra tavaya yağ ilave edilerek kızartma işlemi başlatılır. Aroma olarak limonun dış kabukları uzunlamasına ufak ufak kesilir. Fesleğenler de aynı şekilde doğranır. Tavaya 1 yemek kaşığı yağ ilave edilir. Yeşil zeytin, siyah zeytin, doğranmış limon kabuğu, fesleğenler ve çok az miktarda süt katarak sotelenir. Servis tabağımızın altına hazırladığımız buğday pilavı, üzerine kızarttığımız piliç budu, tekrar üzerine sotelediğimiz yeşil zeytin, siyah zeytin, limon kabuğu ve fesleğen konulur.
|