SuperFresh Soğan ½ bardak
Salatalık 1 adet
Aşurelik buğday 3 yemek kaşığı
Kapya biber 1 adet
Yeşil biber 1 adet
Domates 1 kg
Sarımsak 2 diş
Bayat ekmek içi 3 dilim
Üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı
Üzeri için:
Zeytinyağı
Taze nane
Buğdayı soğuk suda en az 8 saat bekletin.
Salatalık, biberler, domates ve sarımsağı küçük küp halinde doğrayın.
SuperFresh Tatlı Beyaz soğanı az zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirin.
Bir kapta ekmek içi, tuz, karabiber, sirke, zeytinyağı ve tüm sebzeleri karıştırın.
En az 30 dakika veya 1 gece buzdolabında bekletin.
Buğdayı 1 bardak su ile haşlayın ve soğutun.
Ekmek içi ile hazırladığınız karışımı blenderdan geçirin ve kıvamını kontrol edin. (Kıvamı yoğun kıvamlı çorba olmalıdır, çok katı ise su ekleyin.)
Karışıma haşlanmış buğdayı ekleyin.
Bir kaşık zeytinyağı ekleyin. İçerisine birkaç adet buz ekleyip karıştırın.
Zeytinyağı ve taze nane ile servis edin.
|