|
Buğdaylı Uskumru Salatası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106218
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2015
2,055 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu Dardanel Uskumru
1 çay bardağı ceviz (kabaca doğranmış)
1 su bardağı buğday
1 adet orta boy kırmızı soğan
1 adet portakal
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1/2 demet dereotu, kabaca doğranmış
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Portakalı sıcak suyla iyice yıkayın, kabuğunu rendeleyin; ardından suyunu sıkın.
Kırmızı soğanı soyun ve piyazlık doğrayın.
Dardanel Uskumru'yu kuşbaşı doğrayın.
Buğday dışındaki tüm malzemeleri harmanlayarak yaklaşık 30 dakika buzdolabında marine edin.
Bu arada buğdayı soğuk suda yıkayın. Tuzlu suda açılana kadar yaklaşık 20 dakika haşlayın ve süzün. Soğuk sudan geçirerek tekrar süzün.
Buğdayı uskumru karışımıyla harmanlayarak servis yapın.
|
|