1 su bardağı aşurelik buğday
1 paket arzunuza göre makarna
10 adet kuru domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
200 gram kıyma
Yarım demet taze soğan
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber, kimyon
Akşamdan ıslattığınız aşurelik buğdayı, üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesiyle haşlayıp süzün. Kuru domatesleri ikiye bölüp zeytinyağında birkaç saat bekletin. Makarnayı üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına aktarın. Diğer taraftan kıymayı bir tavaya alın ve suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Üzerine kuru domates (zeytinyağı ile birlikte), kıyılmış soğan, aşurelik buğday, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin. Birkaç dakika kavurup kenara alın. Makarnanın üzerine buğdaylı karışımı ilave edip servis yapın.
Fotoğraf "bamteli" tarafından gönderildi. 28.05.2017
|