https://migros.com.tr
500 gr. yağsız dana eti
10 adet patates
4 adet havuç
2 adet dolmalık sarı biber
100 gr. mantar
1/2 çay kaşığı biberiye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1. Buharda pişirmeye uygun 2 katlı benmari tenceresi alın.
2. Altına su koyarak kaynatın.
3. Her patatesin ortasını tek şerit şeklinde soyun.
4. Havuçları çaprazlamasına dilimleyin.
5. Mantarları da doğrayın.
6. Patates, havuç, biber ve mantarı buharda pişirme kabına koyun.
7. Kabı, içinde az miktarda su kaynayan tencerenin ortasına yerleştirin.
8. Üzerini kapatıp 30 dk pişirin. Sebzeleri tencereden bir servis tabağına alın.
9. Üzerine zeytinyağı, biberiye, kekik, karabiber ekleyin.
10. Başka bir tencerede eti haşlayın.
11. Dilimleyip bir tavada soteleyin, sebzeler ile servis yapın.
|