|
Buharda Tereyağlı Süt Mısır |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163900
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2022
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
Süt mısır 3 adet
Tereyağı 4 yemek kasığı (oda sıcaklığında)
Taze kekik 2 dal
Taze biberiye 2 dal
Pul biber 1 çay kasığı
Karabiber ½ çay kasığı
Tuz ½ çay kasığı
Süt mısırların yaprak kısımlarını açarak püsküllerinden teker teker temizleyin. Yapraklarından 2-3 adet ayırın. Kalın sap kısımlarını kesip atın.
Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’nin haznesine mısırları bütün veya ikiye bölerek yerlestirin.
İçerisine bolca su ve ayırdığınız mısırın yapraklarından ilave edin.
Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Düdüklü Baklagiller moduna getirerek mısırları 15 dakika pisirin.
Kekik ve biberiye yapraklarını saplarından temizleyin.
Oda sıcaklığında beklettiginiz tereyağını bir karıstırma kabına alın. İçerisine ince ince kıydığınız kekik ve biberiye yaprakları ile diger baharatları ekleyip karıstırın.
Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin. Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın. Haslanmıs mısırları servis tabağına alın.
Mısırların üzerine hazırladığınız baharatlı tereyağı karısımını bir fırça yardımı ile sürerek servis edebilirsiniz.
Not: Tereyağını tavada kızdırabilir, mısırları yağda da soteleyebilirsiniz. Dilerseniz taze otlarla servis edebilirsiniz.
|
|