|
|
BÜLBÜL YUVASI (Hatay) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45585
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2010
2,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
700 gr. sade yağ
14 baklava yufkası
50 cm. çapında tepsi
50 gr. ceviz içi
Şurubu için:
1,5 kg. şeker
750 gr. su
1 kahve kaşığı limon suyu veya 2 gr. limon tuzu
YAPILIŞI
Yufkaları mermer veya düz bir satıh üzerine seriniz. Elinizdeki oklavayı cetvel gibi kullanıp 15 X 15 cm. 'lik kareler şeklinde keserek elde ettiğimiz malzemeyi üst üste koymak suretiyle kurumalarını önledikten sonra her yufk:ayı teker teker alın. Üzerine çubuğu koyup sigara sarar gibi sarın. Sarma işlemi sırasında; yaklaşık 4 cm. sardıktan sonra çubuğun kenarına, kapanmış olan yufk:anın üzerine boydan boya, çekilmiş ceviz koyup, sıkmadan sarmaya devam ediniz. Daha sonra iki ucundan hafif sıkıp iterek yufk:ayı büzüp mermerin üzerine çekiniz. Bütün yufkaların işlemi bitince ilk büzülmüş yufkadan başlayarak, yufkanın tek kısmı içeri gelecek şekilde yuvarlak tırtıllı bir simit gibi iki ucunu birleştirip sıkıca tepsiye diziniz. Yağını ilave edip 200 oC 'lik fırında yaklaşık 25-30 dk. pişirdikten sonra fazla yağını süzdürüp, şurubunu sıcak sıcak dökün. Soğutulduktan sonra ortalarına çekilmiş ceviz içi koyup servis ediniz.
Şurubun yapımı: Tüm malzeme 1 dk. kaynatılır.
|
|
BÜLBÜL YUVASI (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|