Kısa URL: https://ml.md/lc337
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2005
3,266 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr. kuşbaşı et
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
Bir tencere içinde 1 çorba kaşığı yağda ince kıyılmış soğan kızartılır. Küçük kesilmiş etlerle beraber kavrulur. Salça ilave edilerek orta ateşte pişirilir. 4 bardak kaynamış et suyunun içine bulgur salınır. Hafif ateşte pişirilir. Suyunu çektikten sonra üzerine 2 çorba kaşığı kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Bir kenara çekilir. Yarım saat dinlendirilidikten sonra etle karıştırılır, servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc192
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2005
4,659 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. bulgur
200 gr. yağ
1 Adet kuru soğan
5 adet sivri biber
1 adet iri domates
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su ya etsuyu
Bulguru iyice yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün, tencereyi ateşe koyun yağ ve ince doğranmış kuru soğanı ekleyin. Orta ateşte soğanlar sararıncaya kadar kavurun. Halka şeklinde doğranmış biberi ve bulguru da ilave ederek 5 dakika daha kavurun. Sonra kabuğu soyulup zar gibi doğranmış domatesi etsuyunu ve tuzunu katıp bir kere kuvvetlice kaynatıp karıştırdıktan sonra 15 dakika ağır ateşte pişirin. En az 10 dakika demlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz.