3 yemek kaşığı (100 gr) Bizim Yağ
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince kıyıyoruz, Bizim Yağ ile hafif kavuruyoruz, üzerine doğranmış sivri biberi ekliyoruz, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ekliyoruz, iyice kavuruyoruz.
Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavuruyoruz ve sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekliyoruz. Kırmızı biber ve tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırıyoruz kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişiriyoruz. Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Bulgur pilavımız servise hazır.
Not: Tavuk sevmeyenler için pilavınızı et suyu ile de yapabilirsiniz.
|