Bulgur unu (1.5 su bardağı)
Oda sıcaklığında su (1 su bardağı)
Tereyağı (2 yemek kaşığı)
Kuru soğan (6 adet)
Biber salçası (1 yemek kaşığı)
Pul biber (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Kişniş (1 yemek kaşığı)
Tuz
Uygun bir yoğurma kabına bulgur ununu alın. Üzerine suyu gezdirip karıştırın. Islanması için 15 dakika kadar bekletin. Tereyağını tavaya alıp eritin. Soğanları doğrayıp tavaya alın. Saydamlaşana kadar kısık ateşte kavurun. Biber salçasını, pul biberi, karabiberi, kişnişi ekleyip karıştırın. Islanan bulgur ununa tuzu ekleyin. Yoğurup orta yumuşaklıkta bir hamur yapın. Üzerine kızgın soğanlı harcı yayıp tekrar yoğurun. Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İki elinizin arasında inceltin. 220 derecede alt üst ısıtma ayarında bulgur ekmeklerini pişirin. Sıcak servis yapın.
|