|
|
Bulgurlu Ekşili Labada Dolması |
|
dali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2013
Mesajlar: 39 Şehir: Kırşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc90264
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2013
2,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet labada
1 su bardağı bulgur
yarım su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 kaşık sana klasik
2 kaşık sıvıyağ
1 kaşık sumak ekşisi
1 kaşık nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Labada yaprakları sirkeli suda bekletilip iyice yıkanır. Kaynar suya batırılıp çıkarılarak soğuk suya tutulur.
sana margarin ve sıvıyağ bir tencerede eritilir.yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip kavrulur. Kıyılmış sarımsaklar eklenip kavurmaya devam edilir. Salçalar eklenip karıştırılır. Yıkanıp suyu süzülmüş pirinç ve bulgur eklenip bir süre kavrulur. Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır. 1 su bardağı kadar su eklenip pişmeye bırakılır. Suyunu çekince ocak kapatılır, sumak ekşisi ve nar ekşisi eklenir ve soğumaya bırakılır.
Labada yaprağı temiz bir zemine serilir; soğuyan iç malzemeden yeterince konularak üçgen şeklinde katlanarak sarılır. Labada dalları ve sarılamayacak durumda olan yapraklar tencerenin dibine serilir, üzerine sarmalar dizilir. Tuz serpilip, biraz sıvıyağ gezdirilir. Dolmalarla aynı seviyede olacak şekilde su eklenir. Üzerine bir tabak kapatılıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Fotoğraf "re aksiyon" tarafından gönderildi. 21.03.2015
|
|
Bulgurlu Ekşili Labada Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
|
|