1 paket Hindi Bonfile
600 ml su
50 gr bulgur (köftelik)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş)
50 gr beyazpeynir (ufalanmış)
Derin bir kaba su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup karıştırın. Bonfileleri sırasıyla tuzlu suya ve bulgura batırıp, her iki tarafını bulgur ile kaplayın.
Yağsız tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, etleri yerleştirin. Her iki tarafları pembeleşinceye kadar 4er dak. pişirin. Ateşi kısın, kapak kapatın ve 3-4 dak. daha pişirin.Tavadan alın ve sıcak tutun.
Etleri pişirdiğiniz tavaya kalan zeytinyağı, sarımsak, karabiber ve tuz katın. 3 dak. karıştırarak pişirip ateşten alın.
Karışımı etlerin üzerine gezdirin.
Servis yapmadan hemen önce etlerin üzerlerine peynir serpip, yeşilliklerle süsleyin.
|