|
Bulgurlu Kabak Sarması |
|
ayçiçeğim
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142561
Gönderme Tarihi: 08.May.2019
626 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
8 adet aynı uzunluk ve orta kalınlıkta kabak
Yarım su bardağı ince bulgur
200 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan rendesi
1 çorba kaşığı kuru nane veya reyhan
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Sarımsaklı yoğurt
Domates sosu
Kabakları kabuklarını soyduktan sonra eşit kalınlıkta uzunlamasına keserek yağlı kağıt serdiğiniz iki tepsiye dizin. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin.
Kabaklar pişerken iç harcı için gereken tüm malzemeyi yoğurun. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kabakların uç kısmana bir köfte şekilde harcı yerleştirin ve sarın. Diklemesine tencereye yerleştirin. Üzerine yağı ekleyin ve ocağa koyun.
Bu şekilde tencere ısınınca üzerine yaklaşık yarım su bardağı sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın.
Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Domates sos için yeteri miktarda domatesi rendeleyin biraz yağda pişirin. Pişen kabakları servis ederken önce sarımsaklı yoğurt sonra da domates sosunu dökerek servis edin.
|
|