Malzemeler :
Pazı 2 Demet
Dolmalık kıyma 400 Gr
Bulgur 1 Çay Bardağı
Domates püresi 1 Çorba Kaşığı
Kuru soğan (orta boy) 2 Adet
Nane 1 Tatlı Kaşığı
Tuz, karabiber
Komili Riviera zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
YAPILIŞI:
1- Pazı yapraklarının saplarını kesip yıkadıktan sonra sıcak suya koyup bir kaç dakika bekletin.
2- Dolmanın harcı için, kıyma, bulgur, domates püresi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, nane ve Komili Riviera zeytinyağını karıştırıp yoğurun.
3- Pazı yapraklarının kalın damarlı kısımlarını çıkarın. Yaprakların büyük olanlarını ikiye bölün. Her yaprağın içine büyüklüğüne göre 1 veya 2 tatlı kaşığı harç koyup sarın.
4- Dolmaları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine çıkacak kadar sıcak su, kalan Komili Riviera zeytinyağını ve tuz ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, önce hızlı sonra kısık ateşte suyu az kalıncaya kadar pişirin. Pazı dolmasını sarımsaklı yoğurt ile de servis yapabilirsiniz.
|