|
|
Bulgurlu Pirinçli Etli Dolma |
|
davul
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117594
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2016
6,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı iri pilaavlık bulgur
250 gr kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Karabiber
Pul biber
6 adet orta boy dolmalık biber ve domates
2 adet orta boy kabak ve patlıcan
1 adet küçük doğranmış şekilde domates (dolmaların üzerine kapak için)
1 tutam ince kıyım maydonoz ve dereotu
1 çay kaşığı tuz (suyu için)
1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası (üzeri için 2 yemek kaşığı su ile eritin)
Derin bir kaba kıymayı ve tereyağını, nar ekşisini koyalım. Sonra kalan dolma içi malzemelerini katıp kaşıkla karıştırın. Diğer tarafta sebzeleri yıkayın. Patlıcanı, kabağı üçe bölün ve ortalarına oyun. Domatesin içini tatlı kaşığı ile çıkartın. Dolma biberlerin ortalarındaki tohumlarını çıkartın ve yıkayın. Hazırlanan iç malzemeyi içlerine doldurun. Domatesleri kapak olarak kapatın. Düz bir tencereye dizin, en üste domates dolmaları gelsin. Yanından suyunu ve salça ile karıştırıp üzerine güzelce dökün. Tuzunu serpin, yağı gezdirin. Porselen tabağı kapadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, çok kısık ateşte 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Patlıcanlara tuz serpip yıkayın, yoksa kararır.
|
|
Bulgurlu Pirinçli Etli Dolma Tarifleri Dolmalar
|
|