Tabanı için:
2 bardak Duru Köftelik Bulgur
1 bardak sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta
Zeytinyağı
1 kase Domates sos
1 kase rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Duru Pratik Haşlanmış Mısır
Sucuk
Kırmızı Biber
Yeşil Biber
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Duru Köftelik Bulguru geniş bir kaba alın.
Bir tutam tuz ekleyin ve 1 bardak sıcak su ekleyip karıştırın.
Üstünü kapatın ve 20 dakika yumuşamasını bekleyin.
Fırın tepsisine yağlı kağıdınızı koyun.
20 dakika yumuşamış bulgura tereyağı, tuz ekleyin ve zeytinyağı ekleyin.
2 yumurta ekleyin ve yoğurun.
Hamur tutunmaya başladığında karışımı tepsiye eşit biçimde yayın.
Daha sonra ellerinizi ıslatarak üzerini düzeltin.
Tabanı fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya alın.
Fırını 200C yükseltin.
Domates sosu ile üzerini güzelce kaplayın. Üzerine kaşar peyniri de ekleyin.
Yeşil ve kırmızı biber, Duru Pratik Haşlanmış Mısır, sucuk ile süsleyin.
Üzerinde zeytinyağı gezdirin, tuz serpin.
Üstüne kalan kaşar peynirleri ekleyin ve 20 dakika fırında pişirin.
|