1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 çay bardağı ince bulgur
200 gr kıyma
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hamur orta sertlikte hazırlanır, dinlenmeye bırakılır. Soğan ince kıyılır, kıymayla birlikte, yağ eklemeden, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Bulgur, karabiber, tuz ve 1 çay bardağı su eklenir. 5 dakika pişirilir. Dinlenen hamur 8 parçaya ayrılır. Her bişri ufak tatlı tabağı kadar açılır. Yarısına hazırlanan iç konur ve kapatılır, kenarlarına bastırılır. Teflon tavada az yağ ile iki yüzü kızartılır.
|