|
|
Burgu Çörek |
|
iştah
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc19294
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2007
2,252 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
2 adet yumurta beyazı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Margarin eritilir, soğutulur. Yoğurma kabına aktarılır. Üzerine yoğurt, yumurta beyazları, sirke ve tuz eklenir. İyice karıştırdıktan sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir, yoğrulur. Hamur 1/2 saat dinlendirilir. Sonra hamurdan yumurta kadar parçalar alınır. Avuç içinde yuvarlayarak 1 karış boyunda çubuk yapılır. Çubuk ortadan ikiye katlanır, birbirine dolayarak burgu yapılır. Tepsiye aralık bırakarak dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Kekikli Burgu Çörek için tıklayın
|
|
Burgu Çörek Tarifleri Kete Tarifleri
|
|