4 adet yufka
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
İçi için:
1 paket burgu makarna
Yarım kalıp beyaz peynir
Önce makarna haşlanır ve suyu süzülür. Soğuyunca ezilmiş peynir eklenir karıştırılır. Yumurtanın birinin sarısı ayrılır. Kalan yumurtanın beyazı, tam yumurta, süt ve yağ çırpılır. Yağlanmış tepsiye ilk yufka buruşturarak yerleştirilir. Sıvı karışım gezdirilir. İkinci yufka aynen konur, sıvı karışımdan konur. Makarnalı iç yayılır. Kalan iki yufka da aynen yerleştirilir. Kalan sıvı karışıma ayrılan yumurta sarısı eklenir, karıştırılır. Böreğin üzerine sürülür. Kare kare kesilir. 180 derece fırında altın rengi kızarana kadar pişirilir.
|