|
Burmalı Kadayıf (Şanlıurfa) |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69441
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2011
5,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ kg burma kadayıf
½ kg çiğ iç antepfıstığı
250 g tereyağı
4 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
Tezgâha serdiğiniz burma kadayıfın üzerine fıstığı serpin. Bir ucundan burarak sarın. Tepsiye dizdiğiniz kadayıfların üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıflar kızarıncaya dek pişirin. Bir tencerede su ve şekeri karıştırarak kaynatın. Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine şerbeti gezdirip, çekmesini bekleyin. Soğuduktan sonra servis edin.
|
|