|
|
Büryan |
|
nursin
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2010
Mesajlar: 21 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc49522
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nedim Atilla
MALZEMELER:
1 kg kemikli kuzu eti
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 baş soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tuz
3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Kemikli kuzu eti sıvıyağda bir süre kavrulur. 3 su bardağı su konulup düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir. İnce, küp küp doğranmış soğan, tereyağında pembele-şinceye kadar kavrulur. 1 saat kadar önce ılık suda ıslatılmış pirinç süzülüp eklenir ve beş dakika daha kavrulur. Pirinç fırın tepsisinin tabanına yayılıp etler üzerine sıralardır. Üzerine üç su bardağı et suyu konup önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede ısıda 25-30 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır. Servis sırasında üzerine karabiber veya pul biber serpilir.
|
|
Büryan Tarifleri Yörük Yemekleri
|
|