Malzeme : 
 
2 yumurta sarısı 
 
3 kaşık kahve, 
 
6 kaşık toz şeker, 
 
5 dl. krema, 
 
2,5 bardak un, 
 
3 kaşık tereyağı, 
 
2 yumurta, 
 
1/2 bardak şeker, 
 
1 paket vanilya, 
 
1 kahve kaşığı kabartma tozu, 
 
1 limonun rendelenmiş kabuğu.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Dondurmayı hazırlamak için yumurta sanlarını büyükçe bir kasenin içine koyun.
 
2-  Biraz sıcak suda eritilmiş kahveyi şekeri ekleyin. Karışımı beyazlaşıncaya ve köpüklü bir hale gelinceye kadar çırpma aletiyle çırpın.
 
3-  Kremayı şantiyi haline getirin, köpüklü karışıma ekleyin.Kenarlarına alüminyum kağıdı döşenmiş bir kalıba aktarın.
 
4-  Buzdolabının buzluk kısmına koyup, üç dört saat bekletin.
 
5-  Bisküvileri hazırlamak için onu hamur tahtasına dökün.
 
6-  Bir küme haline getirin ortasını yuvarlak biçimde açın.
 
7-  Buraya parça parça kesilmiş ve önceden oda sıcaklığında yumuşamış terayağını koyun.
 
8-  Üstüne bütün bir yumurtayı kırın, ayrıca bir yumurta sarısını ekleyin.
 
9-  Şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu ve limon kabuğunu ve rendesini de katın.
 
10- Parmak uçlanyla yoğurmaya başlayın. Hamur merdanesiye 2-3 milimetre kalığınlığmda bir yufka açın.
 
11-  Kesme kalıbıyla istediğiniz biçimde bisküvi hamurları hazırlayın.
 
12-  Bunlan düzgün bir metal yüzey üzerine yerleştirerek 200 °C'de ısıtılmış fırına sürün.
 
13-  Bisküvilerin kararmamasına dikkat ederek on dakika kadar pişirin.
 
14-  Sofraya çıkarmadan yanm saatönce dondurmayı buzluktan alıp bir servis tabağına aktarın.
 
15-  Çevresini bisküvilerle süsleyerek servis yapın.
  
 |