|
But Kızartması (Şanlıurfa) |
|
behram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc130050
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2017
803 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 büyük koyun budu
7-8 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sadeyağ
5-6 adet karanfil
Tuz
Pilavı için:
3 su bardağı pirinç
1 paket kuş üzümü
1 paket snober
2 yemek kaşığı sadeyağ
1 orta boy soğan
Üzeri temizlenip kemiklerinden ayrılan budun yüzeyi tuz ve karabiber karışımıyla ovulduktan sonra diş sarımsaklar ve karanfiller but üzerinde bıçak ucuyla açılan oyuklara gömülür. Derin bir tencerede ısınan yağa atılan budun her iki yüzü pembeleşinceye kadar kızartılıp üzerine çıkacak kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir ve tencereden alınır. Suyuna iç pilav yapıldıktan sonra yağlarından ayıklanan but iç pilavın üzerine serilerek servis yapılır.
|
|