|
|
Butlu Bulgur Pilavı |
|
penbe menekşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117885
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2016
1,809 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet tavuk baget
2 su bardağı pilavlık bulgur
3,5 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kşığı tuz
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
Tavuk bagetler haşlanır. Bagetler bolca tereyağlanmış yayvan bir tencerye güneş ışını gibi dizilir. Üzerine yıkanmış bulgur bırakılır. Tuz serpilir ve tavuk suyu konur. Kapak kapatılır. Orta-kısık ateş arası konumda suyunu çekene kadar pişirilir. Ateşten alınır, 20 dakika dinlendirilir. Sonra düz servis tabağına ters çevrilerek sofraya getirilir.
|
|
Butlu Bulgur Pilavı Tarifleri Pilavlar
|
|