|
|
Büzdürük Tatlısı (Kozan Adana) |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc87202
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2013
3,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kozan Belediyesi
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limon suyu
Alabildiği kadar un
Nişasta
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Derince bir kapta yumurta, yağ, süt, yoğurt karıştırılır. Kaba yavaş yavaş un ilave edilir. Karbonatın üzerine limon sıkılır. Hamur iyice yoğrulur. Yumuşak bir kıvam alır. Üzeri kapatılıp yarım saat bekletilir. Hamur beze halinde olmak üzere bekletilir ki açılması kolay olsun.
İki ölçek nişasta, bir ölçek un orantılı bir şekilde karıştırılıp hamurlar açılabildiği kadar açılmaya başlanır. Yufka oklavadayken katlı şekilde üst üste bırakılır. Ortasına cevizler 5'er cm arayla konur. Üzerine oklavada kalan hamur tekrar katlı şekilde bırakılır. Cevizlerin arasından hamurlar bıçakla kesilip parmak yardımıyla büzülüp tatlıya şekil verilir.
Yapılan tatlılar kızdırılmış yağa atılır. Kızaran tatlılar da soğuk şerbetin içine atılır. Böylece servise hazır hale getirilir
|
|
Büzdürük Tatlısı (Kozan Adana) Tarifleri Burdur Yemekleri
|
|