|
|
Büzgülü Börecik |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4645
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
2,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur Için
Alabildigince Un
1/2 Fincan Süt veya Su
1 Fincan Yoğurt
1/2 Fincan Sivi Yag
1 Adet Yumurta
2 Çay Kasigi Karbonat
1 Fincan Erimis Margarin
Tuz
Içine
200 gr Yagsiz Kiyma
1 Adet Sogan
2 Adet Patates
1/4 Çay Bardagi Sivi Yag
Unu, karbonati ve tuzu karistirarak harmanlayalim. Unun ortasini havuz gibi açalim. Içine 2 adet yumurtayi, erimis margarini ilave edelim. Sütü veya suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumusakliginda ele yapismayan bir hamur yoguralim. Hamuru 15 dakika dinlendirelim. Bu arada böregin içini hazirlayalim. Sogani küçük yemeklik dograyip, sivi yagda hafifçe pembelestirelim. Patatesleri soyup, tavla zari iriliginde dograyalim. Soganlari atesten alalim. Içine patatesleri ve kiymayi çig olarak katalim. Tuz ve karabiberi de katip hepsini yoguralim. Bekletelim. Hamurdan 2 ceviz iriliginde parçalar koparalim, beze yapalim. Unlu bir zeminde bezeleri manti yufkasi inceliginde düzgün yuvarlak sekillerde açalim. Her yuvarlak parçanin ortasina 1 kasik patatesli kiymali harçtan koyalim. Hamurun kenarlarina küçük pililer yaparak harcin üzerinde büzdürerek üstten toplayalim. Ve iyice büzdürüp yapistiralim. Firin tepsisini iyice yaglayalim. Börekleri firin tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarisi sürerek önceden isittigimiz orta hararetli firinda alti ve üstü pembelesene dek pisirelim. Firindan çikarip ilindiginda servis yapalim.
|
|
Büzgülü Börecik Tarifleri Açma Börek Tarifleri
|
|