| 
 
| 
 
 
 | 
 
Buzlu Kavun | 
 
  | 
sengül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.09.2007 
Mesajlar: 40 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17770 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2007 
2,364 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 kişilik Gerekli malzeme:
 
1 kg kavun, 
 
1 tutam vanilya
 
3 çorba kaşığı mısır veya patates nişastası
 
1.5 kahve fincanı tozşeker
 
3 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
 
 
Kavunun içini çıkarıp doğrayın. Mikserde  püre   haline  getirip  çelik tencereye alın. Nişasta ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Tozşekeri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
 
Kavun püresini ateşten alıp fıstığın üçte ikisini ve vanilyayı ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın.
 
Hazırladığınız karışımı şekilli bir kalıba döküp buzdolabında 12 saat bekletin. Servis yapacağınız zaman servis tabağına ters çevirip kalan fıstığı üzerine serpin ve dilimleyip servis yapın.
 
 
 ML® Buzlu Şemen için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Buzlu Kavun Tarifleri Cevizli Dondurma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |