Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Buzlukta Yaprak Sarması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Buzlukta Yaprak Sarması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170463
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2023
248 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo salamura asma yaprağı( siz miktarı arttırabilirsiniz)
2.5 su bardağı pirinç
1.5 çay bardağı sıvı yağ
3 adet büyük boy soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 adet limon
1 çay bardağı sıcak su

Önce yapraklarımızı hazırlayalım. Yapraklarımızı tek tek ayırıp kaynar suda 1-2 dk fokurdatalım ve soğuk su dolu kaba alalım.
Sudan çıkartıp fazla suyunu hafifçe sıkalım.
Yaprakları tek tek ayırmamızın sebebi yapraklar arasındaki tuzların gitmesidir.
Şimdi iç harcımızı hazırlayalım.Sıvı yağımızı tenceremize alıp üzerine ince ince doğradığımız soğanı ve tuzu alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine pirinçimizi ekleyelim. 1-2 dk kavurup nanemizi, tarçınımızı, şekerimizi ve salçamızı ekleyelim.
İyice karıştırdıktan sonra maydanozumuzu ekleyelim.
2 dk daha kavurup üzerine 1 çay bardağı kaynar suyumuzu dökelim ve kapağını kapatalım suyunu çekince ocağı kapatalım ve 20 dk dinlenmesi için bekleyelim.
Sonra sarma işlemine geçelim.
Yaprağımızı tezgaha açalım ve üzerine 1 tatlı kaşığı kadar iç harcımızdan koyalım.
Sıkı bir şekilde saralım.
Özellikle sıkı sarmaya dikkat edelim. Bütün yapraklarımızı sardıktan sonra sarmalarımızı buzdolabı poşetlerine yerleştirelim. Ve dondurucuya kaldıralım.
Pişireceğimiz zaman akşamdan buzdolabının dondurucu kısmından alt katına indirelim.
Dışarıda çözündürmeyelim. Pişerken dağılmasın.
Çözünen sarmalarımızı tencereye sıkı bir şekilde dizelim.
Üzerlerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirelim.
Ve sarmalarımızın hizasına gelecek kadar kaynar su koyalım.
İç harcına tuz koyduğumuz için suyuna tuz atmıyoruz.
Yapraklarımızın kendisi de tuzlu olduğu için suyuna katarsak tuzlu olur.
Porselen bir tabağı sarmalarımızın üzerine koyalım ve hafifçe bastıralım.
Sarmalarımız yumuşayana kadar ortalama 40-45 dk kontrollü bir şekilde pişirelim.







Buzlukta Yaprak Sarması Tarifleri Kuru Dolma Tarifleri



(1 adet Buzlukta Yaprak Sarması 524 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort