|
Cacık |
|
Fatoş Çelik
Aşçı
Kayıt: 06.09.2014
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc106924
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2015
2,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 salatalık
Yarım kilo yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 diş sarımsak
Yoğurda biraz su katılarak iyice çırpılır.
Salatalıklar küçük küçük doğranır.
Sarımsak dövülür, yoğurda sarımsak ve salatalık katılarak karıştırılır.
Kaselere dökülür, üzerine kuru nane serpilerek servis yapılır.
|
Cacık |
|
ela gümüş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc98522
Gönderme Tarihi: 26.May.2014
2,021 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı yoğurt
1 demet taze nane
4 adet salatalık
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
2-3 su bardağı su
Önce sarımsağı iyice ezip yoğurtla karıştırın. Salatalıkları yıkayıp rendeleyip içine ekleyin. Taze nane ya da kuru naneyi de içine ekleyip karıştırın. Suyunu ayarlayıp sirkesini koyup harika bir cacık yapın. İsteyen içine pul biber ve buz koyabilir.
|
CACIK |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80504
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2012
1,971 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
750 gram yoğurt
1/2 bağ dereotu
2 adet orta boy hıyar
Arzuya göre, 1 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1) Yoğurdu kaymaksız olarak çukur bir kaba koyup, yumurta çırpma te-liyle biraz karıştırıp eziniz.
2) Hıyarları soyup kalın rendeden yoğurdun içine rendeleyiniz veya ince doğrayınız.
3) Zeytinyağın yarısını ve tuzunu ilâve edip iyice karıştırınız.
4) Kâselere boşaltıp, üzerlerine 3 yaprak dereotu koyup kalan yağı hat çizer gibi gezdirip servis yapınız.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.03.2024
|
CACIK |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87101
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2013
1,839 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo yoğurt
3 adet hıyar (büyük boy)
1/3 bardak su
Yarım demet dereotu
4 diş sarımsak
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Hıyarların kabukları soyulduktan sonra bunlan bir kâseye çentirilircesine ufak ufak doğramalı, üstlerine tuz serpildikten sonra kâseyi bir kenara bırakmalı.
Kaymağı alırımış yoğurt çatalla veya telle iyice dövülürken azar azar katılarak su yedirilir. Bir kenarda duran hıyarlar ve ezilmiş sarımsak katıldıktan sonra tekrar karıştırılır. Sirkeyle zeytinyağıda katıldıktan sonra cacığın üstü incecik kıyılmış dereotu ile süslenir ve servis yapılır.
NOT : Sirke arzuya göre konur.
|
Cacık |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98730
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2014
1,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
2 su bardağı süzme yoğurt
1 bardak kıyılmış salatalık
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane - pul biber
½ çay bardağı zeytinyağı
Derin bir kasede yoğurt suyla iyice ezilir (çok duru ya da katı kıvamda olmamalıdır).
Ezilmiş sarımsak ve kuru nane de ilave edilerek karıştırılır.
Salatalıklar eklenerek tekrar karıştırılır.
Üzerine zeytinyağı gezdirildikten sonra pul biber serpilir.
|
Cacık |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96054
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2014
1,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
500 g yoğurt
1 adet salatalık
2 diş sarımsak
Kuru nane veya dereotu
Yoğurdu azar azar su ilave ederek ezin.
Kıvamının koyu olmasına dikkat edin.
Salatalıkları çok minik parçalara kesin. Sarımsakları ezerek, salatalık ve tuzla birlikte yoğurda ilave edin. Karıştırın.
Kaseye boşaltıldıktan sonra üzerini kuru nane veya dereotu ile süsleyin.
|
CACIK |
|
ju ju
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2014
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc100545
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2014
1,535 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir kase yoğurt
2 salatalık
1 bağ dereotu
3 diş sarmısak
Tuz
Yoğurt suyla karıştırılıp, istenen kıvamda bir cacık hazırlanır. Tuz ilave edilir. Sarmısak ayıklanıp, havanda tuzla ezilir. Yoğurda ilave edilir. Salatalık yıkanıp kabukları soyulduktan sonra, rendenin iri gözünden rendelenir. Yoğurda karıştırılır. Dereotu yıkanıp, yaprakları irice kıyıin , cacığın üstüne serpilir. İstenirse, kaselerin üstüne zeytinyağı gezdirilir.
|
Cacık |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111113
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2015
1,351 defa indirildi / yazdırıldı
|
T.C. Berlin Büyükelçiliği
3 salatalık
3-4 dal dereotu
4 su bardağı yoğurt (800 g)
2 tatlı kaşığı tuz (16 g)
1 yemek kaşığı zeytinyağı (15 ml)
3 diş sarmısak
Salatalıklar yıkandıktan sonra soyulur ve rendelenir.
Yoğurt çırpılır, tuz, sarmısak ve salatalık ile karıştırılır.
Porsiyonluk kaselere konur, üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir ve zeytinyağı gezdirilir.
|
Cacık |
|
maddi
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117894
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2016
1,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
Armağan Arık
2 adet salatalık
2 diş sarmısak
Tuz
Semizotu
Salatalıkları iyice yıkayalım. Her tarafı soyularak küp küp doğranır. 2 diş sarımsak bir miktar da tuz ilave edilerek havanda dövülür. Salatalıklar sarımsak ve yoğurt geniş bir kaba katılır. Soğuk su yavaş yavaş kaba koyularak cacık kıvamına gelene kadar sulandırılır. İsteğe göre üzerine nane serpebilirsiniz. İsterseniz üzerine de semiz otu ilave edebilirsiniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.07.2023
|
Cacık |
|
anket
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117552
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2016
1,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
Songül Kaya
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı soğuk su
4 adet büyükçe salatalık
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Salatalıkların kabukları soyulur, bir kap içine rendelenir. Yoğurt ve soğuk su bir tel karıştırıcı ile çırpılır. Yoğurda dövülmüş sarımsak ve salatalıklar eklenerek karıştırılır. Tuz ve nane ilave edilir, servis kaselerine alınır. Üzerine zeytinyağı ve kuru nane eklenir.
|
Cacık |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166241
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2022
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram yoğurt
2 adet salatalık
1 çay bardağı su
Yarım diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
İsteğe göre nane veya dereotu
Tuz
Önce salataları soyarak başlayın. Ardından küp küp doğrayın.
Yoğurda su ekleyerek çırpın. İçine sarımsağı rendeleyin. Salatalıkları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Sirke, zeytinyağı ve tuz ekleyip kâselere paylaştırın. Soğutarak servis yapın. Üzerini naneyle süsleyebilirsiniz.
|
Cacık |
|
nazmiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc153324
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2020
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
3 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
4 adet orta boy salatalık
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1/4 demet dereotu
Servisi için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre)
1 tatlı kaşığı sirke (arzuya göre)
1 tatlı kaşığı kuru nane (arzuya göre)
Bol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.
Salatalıkları küçük küpler halinde kesin, arzuya göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
Küçük parçalar halinde kestiğiniz sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin. Dereotunu incecik kıyın.
Salatalık küpleri, ezilmiş sarımsak ve incecik kıyılmış dereotunu yoğurda katın. Azar azar eklediğiniz soğuk suyla karıştırdığınız cacığın kıvamını ayarlayın.
Servisi öncesinde zeytinyağı, sirke ve kuru nane ilave ettiğiniz cacığı servis kaselerine paylaştırın.
Not: Kıvamını ekleyeceğiniz soğuk suyla damak tadınıza göre kıvamını ayarlayabileceğiniz cacık, çok sulu olmamalıdır. Cacığı sulandırmaması için salatalıkların kabuklarını bütünüyle soymayın. Bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz salatalıkları cacık yapımında kullanabilirsiniz.
|
Cacık |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172255
Gönderme Tarihi: 25.May.2023
217 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
3 adet orta boy salatalık
750 g yoğurt
2 tatlı kaşığı tuz
250 ml su
3 diş sarımsak, ezilmiş
3-4 dal dereotu, ince kıyılmış
3-4 dal taze nane, ince doğranmış
30 ml sızma zeytinyağı
Salatalığı bol suda yıkayın. Kabuğunu soyup iri iri rendeleyin.
Yoğurdu çırpın, tuz, su, sarımsak ve salatalığı ekleyin ve iyice karıştırın.
Cacığı porsiyonluk kâselere boşaltın, üzerine dereotu serpin ve zeytinyağı gezdirin.
|
Cacık |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177269
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2024
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
2-3 adet salatalık
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Taze nane veya dereotu
Yoğurt ve suyu bir kasede çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar çırpın. İçine tuz ve ezilmiş sarımsak ekleyin. Rendelenmiş veya küçük küçük doğranmış salatalığı ilave edin ve karıştırın. İçine taze nane veya dereotu doğrayabilirsiniz. Aroma verir. Buzdolabında yarım saat bekletip servis kaselerine koyun. Üstüne sızma zeytinyağı döküp kuru nane serpip servis edebilirsiniz.
|
Cacık |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171773
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2023
133 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
2 adet salatalık
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Yoğurt ve suyu bir kasede çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar çırpın.
İçine tuz ve ezilmiş sarımsak ekleyin. Karıştırın. Rendelenmiş salatalığı ilave edin ve karıştırın.
Buzdolabında yarım saat bekletip servis kaselerine koyun.
Üstüne sızma zeytinyağı döküp nane serpip servis edin.
|
Cacık |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179622
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2024
64 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg yoğurt
2 adet büyükçe salatalık
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
4 diş sarımsak
Tuz
Salatalık kabukları soyulur. Bir kap içine çentilir. Tuz karıştırılır. Bir müddet bekletilir.
Yarım Kg yoğurt bir tel karıştırıcı yada blender da ezilir. Yoğurdun koyuluğuna göre, yarım yada bir bardak su katılır. Ayrandan biraz daha koyuca olması gerekir.
Salatalıkların üzerine yoğurt, havanda tuzla dövülmüş sarımsak, zeytinyağı katılıp karıştırılır ve Servis kaselerine bölünür.
İsteğe göre üzerine, dereotu ve/veya kuru nane ilave edilir.
Not: Salatalık yoksa, marul kökü ile de yapılabilir.
|
|