Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmara Yemekleri > Çalça Çorbası (Kocaeli) (1 adet - 3,586 defa bakıldı)

Çalça Çorbası (Kocaeli)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çalça Çorbası (Kocaeli)

dolun ay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2018
Mesajlar: 48
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc138289
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2018
602 defa indirildi / yazdırıldı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Hindi eti 250 gram
Yeşilbiber 2 adet
Defne yaprağı 2 adet
Sarımsak 3 diş
Dereotu 1 tutam
Süt 1 litre
Tereyağı 2 yemek kaşığı
Nane 1 tutam
Pul biber 1 çay kaşığı
Un 2 yemek kaşığı
Karabiber 2 çay kaşığı
Kırmızıbiber 1 çay kaşığı
Su 2 su bardağı
Tuz 1 çay kaşığı

Temizlenip yıkanan hindi, bir tencere içine koyulur.
8-9 bardak su eklenerek pişirilir ve suyu süzülür.
Tencerenin içine 3 diş sarımsak, pişirilen 250 gram hindi eti ve defne yaprağı koyulur, 2 bardak su ilave edilerek haşlanır.
Bir tavada 2 kaşık un ve 2 kaşık tereyağı ile sos yapılır. Haşlanma işleminden sonra tencereye, süzülen hindi suyu ve süt ilave edilerek sürekli karıştırılır.
Küçük bir tavada kesilen yeşilbiber, pul biber, nane ve dereotu kavrulur sonra çorbaya ilave edilir.
Tuz ve karabiber ekledikten sonra sıcak olarak servis yapılır.







Çalça Çorbası (Kocaeli) Tarifleri Marmara Yemekleri



(1 adet Çalça Çorbası (Kocaeli) 3,586 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort