1 kg patlıcan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı Dolmalık Çam Fıstığı
2 adet büyük boy domates
2'şer adet kırmızı ve sivri biber
Tuz
Patlıcanları alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın. Tencereye alın, üzerine zeytinyağını ve dolmalık çam fıstığı'nı ekleyin. Kısık ateşte patlıcanları bir yandan karıştırıp kavururken, öte yandan tuzunu ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Karışımı sotelenmeye bırakırken; sarmısağı, biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın. Önce domatesi, ardından biberleri ve sarmısağı tencereye alıp, hafif karıştırarak sotelemeye devam edin. Ateşi iyice kısın ve yemeği kendi suyuyla 15 dakika pişirin. Arzu ederseniz, yemeğe bir tatlı kaşığı toz şeker de ilave edebilirsiniz.
|