|
|
Çanakkale Katmeri |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108999
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2015
2,896 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 yumurta
4 şu bardağı un
1.5 su bardağı şu
3 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz
İÇİ için
200 ar. lor peyniri veya çökelek
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada böreğin iç harcını hazırlayalım. Ayıklayıp yıkanmış ıspanak yapraklarını iki elimizle sıkalım. Suyunu iyice süzerek doğrayalım. İçine yumurtaları, unu, sıvı yağı, tuzu, karabiberi, ezilmiş peyniri ekleyip karıştıralım. Dinlenmiş bezeleri üçerli gruplar halinde ayıralım. Üç bezeyi unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. 3 yufkanın aralarını ve üzerini sıvı yağ ile yağlayarak üst üste serip yarıdan keselim. Yarım daire şeklindeki bir yufkanın üzerine ıspanaklı harcı serpip rulo yaparak saralım. Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürüp yuvarlak bir şekil verelim. Hamur rulosunu margarinle yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirelim. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsideki rulonun etrafına saralım. Bir kapta yumurta sarısını, sıvı yağı ve limon suyunu karıştırıp yufkaların üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli ısılı fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
|
|
Çanakkale Katmeri Tarifleri Bursa Yemekleri
|
|