Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

CANFES BÖREĞİ (Çankırı)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


CANFES BÖREĞİ (Çankırı)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc48309
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010
3,202 defa indirildi / yazdırıldı




İç malzemesi:
5-6adet yumurta
Dereotu
Tereyağı
Tuz
Hamuru:
1 çay bardağı süt ya da yoğurt
2 yumurta
3 yemek kaşığı ya da 1 kahve fincanı sirke
Tuz
Aldığı kadar un
Yufkaları yağlamak için sıvıyağ
Yufkaları açmak için nişaşta.

İç malzemesinin hazırlanması:
Kızdırılmış tereyağına yumurtalar kırılır ve karıştırılmadan katılaşması sağlanır. Sonra yumurtalar kaşıkla ufaltılıp içinetuz ve ince kıyılmış dereotu ilave edilip karıştırılır.
Böreğin hazırlanışı:
Yukarıda berilen malzemelerle yoğrulan hamur 20 pazıya ayrılır. Pazılar nişşata ile baklava yufkası inceliğinde açılır ve yaygılara serilerekbiraztepsermesi yani kuruması sağlanır. 10 adet yufka araları sıvıyağla yağlanarak yağlanmış börek tepsisine yerleştirilir. Üzerine iç malzemesi dağıtılarak yayılır. Kalan 10 adet yufka daaraları yağlanarak üzerine yerleştirilip üzeri sıvıyağla yağlanarak fırında pişirilir.

Not: Bu börekte iç malzemesi olarakpeynirli ya da kıymalı iç de kullanılabilir.Ancak geleneksel yöntemde yumurta ve dereotlu iç malzemesi kullanılırdı. Bu tarif Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı tarafın dan 2007 yılında çıkan Nimet Berkok Toygar ve Kamil Toygar'ın yayına hazırladığı ve benim yazmış olduğum Çankırı'da kadınların tasarrufa yönelik uygulamaları isimli (93-200 sayfaları içinde)yayınlanmıştır.






CANFES BÖREĞİ (Çankırı) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(1 adet CANFES BÖREĞİ (Çankırı) 69,019 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort