100 g Nestlé Professionel Waffle
8 adet milföy hamuru
150 g ricotta peyniri
20 g pudra şekeri
5 g vanilin
2 g tarçın
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet yumurta beyazı
Üzeri için:
10 g pudra şekeri
5 g tarçın
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bir süre bekletin ve yumuşatın.
Bir taraftan alüminyum folyoyu uzun ve kalın bir boru şeklinde rulo haline getirin.
Bekleyen ve yumuşayan hamurlarınızı bu folyoların üzerine sarın ve kapama yerine bir fırça yardımı ile yumurta beyazı sürüp kapatın.
Yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika, üzeri kızarana ve kabarana kadar pişirin.
Pişen hamurları folyodan çıkartın ve soğutun.
Bir kabın içerisine ricotta peynirini, pudra şekerini, vanilin ve tarçını ekleyip, mikser veya çırpma teli yardımı ile çırpın.
Daha sonra içerisine Nestlé Professionel Waffle ve portakal kabuğu rendesini ilave edip bir spatula ile karıştırın.
Soğuyan milföy hamurlarınızın içerisine Nestlé Professionel Waffle karışımını bir sıkma torbası yardımı ile sıkın. Servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri ile tarçını karıştırıp serpin.
|