|
|
Çark Böreği |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4646
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
2,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 Adet Haslanmis Patates
1 Kahve Fincani Sivi Yag
1 Adet Sogan
4 Dilim Hindi Salami
1 Demet Maydanoz
5 Adet Milföy Hamuru
2 Adet Yumurtanin Sarisi
Tuz, Karabiber, Kirmizi Pulbiber
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak haslanmis patatesleri soyalim. Tavla zari iriliginde dograyalim. Sivi yagi tavaya alalim. Kizdirdiktan sonra küçük dogradigimiz soğani ekleyelim. Sogan pembelesmeye basladiginda küçük parçalar halinde kesilmis hindi salamini ekleyelim. Tuz, karabiber, kirmizi pulbiberi ve ince kiyilmis maydanozu ekleyelim. Karisimi iyice harmanlayalim.
Genis ve uzun bir alüminyum folyonun üzerine milföy hamurlarini yanyana dizelim. Kenarlarini yapistiralim. Milföy hamurlarinin ortasina uzunlamasina patatesli harci düzgün bir sekilde yayalim. Hamuru düzgün bir rulo olusturacak sekilde yuvarlayalim. Karsilikli iki kenarini kapatalim.
Seklini bozmadan alüminyum folyoya saralim. Hamuru, dis kismi sertlesene dek buzlukta bekletelim.
Buzluktan aldigimiz rulonun üzerinden folyoyu çikaralim. Ruloyu 5 cm araliklarla, hamur eklerden ayrilmayacak sekilde keselim. Yuvarlak bir form vererek hafifçe yaglanmis tepsiye yerlestirelim. Üzerine yumurta sarisi sürelim. Önceden isitilmis firinda iyice kizarana dek pisirelim.
|
|
Çark Böreği Tarifleri Açma Börek Tarifleri
|
|