Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Dürüm Tarifleri > Çarkıfelek (1 adet - 10,418 defa bakıldı)

Çarkıfelek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
Atıştırmalık Tarifleri
Dürüm Tarifleri
Ekmek Arası Tarifleri
Ezme Tarifleri
Hamburger Tarifleri
Haydari Tarifleri
Kanape Tarifleri
Ordövr Tarifleri
Sandviç Tarifleri
Sürme Tarifleri
Tarama Tarifleri
Tarator Tarifleri
Tost Tarifleri
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çarkıfelek

ASIK
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2006
Mesajlar: 48
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc28081
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2008
1,988 defa indirildi / yazdırıldı




1 tost ekmeği (bir gün önceden kalma)
1 kepekli tost ekmeği (bir gün önceden kalma)
1 çavdarlı tost ekmeği (bir gün önceden kalma)
Sosisli harç:
350 g haşlanmış ve doğranmış sosis
1 çorba kaşığı yaban turpu püresi
bir tutam beyazbiber
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı beyazpeynir
Tereli harç:
250 g tere (yıkanmış ve kalın sapları ayıklanmış)
250 g orta yağlı lor peyniri
bir tutam hintcevizi rendesi
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş yeşil tane biber
Mantarlı harç:
350 g mantar (yıkanıp süzüldükten sonra iyice kurulanmış ve ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı hardal
bir tutam tuz
175 g orta yağlı lor peyniri
1/2 tatlı kaşığı toz kişniş (isteğe bağlı)

Sosisli harcı hazırlamak için bütün malzemeyi blendıra koyup, blendırı çalıştırarak pürüzsüz, koyu bir püre haline getirin. Karışımı bir kâseye aktarıp, buzdolabına kaldırın,
Tereli harcı hazırlamak için, tereleri kaynar,suya batırıp, renkleri canlı yeşil oluncaya kadar (birkaç saniye) tutun. Sonra hemen çıkarıp soğuk sudan geçirin. Avucunuzla iyice sıkarak sularını süzdürdükten sonra, harç malzemesinin geri kalanıyla birlikte blendıra koyup, pürüzsüz bir püre haline gelinceye kadar karıştırın. Bu yeşil püreyi de bir kâseye aktarıp, buzdolabına kaldırın.
Mantarlı harcı hazırlamak için mantarlar ve hardalı bir tencereye koyun tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşe oturtun. Mantarları iyice yumuşayana kadar (10 dakika) pişirip, sonra tencerenin kapağını açarak, suyunu çektirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyunca beyazpeynir ve toz kişnişle (istenirse) birlikte blendıra koyup, açık kahverengi pürüzsüz bir püre haline gelinceye kadar blendırı çalıştırın. Püreyi bir kâseye aktarıp, buzdolabında 30 dakika kadar soğutun.
Bu arada her ekmeği 1 cm kalınlığında boylamasına 8'er dilime bölün. Her dilimin kabuklarını çıkarıp, üstlerinden merdaneyle geçerek yâssıltın ve üstlerini bir bezle ya da alüminyum folyoyla örtün. Buzdolabındaki kâseleri çıkarıp, her tost ekmeği dilimine sosisli harcın sekizde birini, her kepek ekmeği dilimine tereli harcın sekizde birini ve her çavdar ekmeği dilimine mantarlı harcın sekizde birini koyun. Her dilimi dikkatlice rulo yapıp, alüminyum folyolara sararak, bir tepsiye yerleştirin ve tepsiyi 2 saat buzdolabında soğutun.
Tepsiyi buzdolabından alıp, folyoları açın. Keskin bir bıçakla her sarmayı 10-12 dilime kesin (ilk ve son dilimler zedelenmişse atın). Üç ayrı renkli dilimlerı geniş bir tabağa iç içe üç yuvarlak sıra halinde dizip, servis yapın.






Çarkıfelek Tarifleri Dürüm Tarifleri



(1 adet Çarkıfelek 10,418 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort