|
|
Çarşaf Böreği (Kayseri) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87525
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2013
1,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
6 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Fındık kadar yaş maya
Arasına;
1,5su bardağı sıvı yağ
İçi;
1/2 kg ıspanak
1 baş soğan
1 yemek kaşığı salça
Pul
Biber
Tuz
Un, su, tuz, maya ile orta sertlikte hamur yoğrulur. 15 dakika dinlendirilir. 6 bezeye bölünerek servis tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilir.diğer bezelerde aynı şekilde hazırlanarak üst üste yerleştirilir. Aralarına sıvı yağ sürmeyi unutmamalıdır. Bu şekilde 10 dakika dinlendirilir. En alttaki hamurdan başlanarak elle çekerek hamur inceltilir.büyük bir yufka haline gelene kadar açılınca arasına kavrulmuş ıspanaklı içten 2-3 yemek kaşığı konularak rulo sarılır. Fırın tepsisine yerleştirilir. Diğer hamurlar da aynı şekilde açılır yerleştirilir. üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
|
|
Çarşaf Böreği (Kayseri) Tarifleri Eskişehir Yemekleri
|
|