|
Çatal Çorba |
|
damak çatlatan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2012
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc78470
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2012
1,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Bardağı yeşil mercimek
6 Su Bardağı su
300 gr kıyma
1 Çay Kaşığı kırmızı pul biber
1 Su Bardağı aşuralik yarma
1 Baş kuru soğan
2 Tutam tuz
1 Tatlı Kaşığı nane
Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarmayla beraber derin bir tencereye koyalım ve tuzunu atalım. Üzerine 6 bardak su ekleyelim. Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyelim. Çorbamız kaynarken soğanı ince ince doğrayalım. Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine sana klasik margarini ve kıymayı koyalım. Kıyma ve soğanı rengi değişene kadar kavuralım. Daha sonra nane ve pul biberi ekleyip bir iki kez çevirip hazırlayalım. Çorbayı servis tabağına koyup hazırladığımız sosu üzerine dökelim. Çorbamız hazır.
|
|