İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Avuç Kuru Cavırcık Otu (tirşik)
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Karışık Salça
½ Su Bardağı Yarma Veya Yarmanın Ufağı
½ Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Kırmızı Acı Biber
2 Yemek Kaşığı Erik Ekşisi
1,5 Lt Su
Bir avuç cavırcık otu 2 su bardağı kaynar suyun içine ufalanır.
Ayrı bir tencerede ince bir şekilde doğranan soğan tereyağı ve zeytinyağı karışımında harlı ateşte kavrulur.
Soğanlar renk değiştirince üzerine salça ve pul biberi ilave edilip karıştırılır. 2-3 dakika kavrulduktan sonra üzerine su, yarma ve cavırcık otu (suyu ile birlikte) dökülür ve karıştırma işlemine devam edilir.
Çorba kaynamaya başlayınca ateş kısılır ve pişmeye bırakılır. Su az gelirse üzerine sıcak su ilave edilir.
Yarma pişince çorbaya erik ekşisi dökülür, bir iki taşım kaynadıktan sonra servise hazırdır. İsteğe bağlı olarak çorbanın içine kırmızı acı biber atılabilir.

|